U trendu

Beograd i Maribor za bolju saradnju u oblasti turizma

Turističke organizacije Beograda i Maribora potpisale su danas u Beogradu Protokol o saradnji koji treba da unapredi saradnju dva grada u oblasti turizma.

Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović kazao je agenciji Beta nakon potpisivanja dokumenta da su slovenački turisti u grupi “top pet “ turista koji posećuju Beograd, iako je njihov broj u poslednje dve godine nešto manji zbog ekonomske krize.

„Slovenci se ipak vraćaju svojim tradicionalnim turističkim destinacijama , među kojima je i Beograd, a ovaj sporazum treba da doprinese da njihov broj bude i veći“, kazao je on.

Popović je naglasio da TOB veliku pažnju posvećuje regionalnoj saradnji u oblasti turizma, jer kako je dodao ta privredna grana i kultura prve otvaraju vrata svim ostalim saradnjama.

„Ovaj dokument je još jedan pokušaj da se turizam posmatra kao regionalna pojava i da se zajednički radi na promociji ova dva grada kao područja koja su značajne turističke destinacije“, naglasio je on.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da Beograd od Maribora može mnogo da nauči posebno o upravljanju otpadom i prečišćavanju voda.

Gradonačelnik Maribora Andrej Fištravec kazao je da oba grada mogu mnogo toga jedni od drugih da nauče naglasivši da je veoma važna saradnja posebno u oblasti privrede, ali i turizma.

„U globalnom svetu treba sarađivati, a onda će i politika biti lakša svima“, naglasio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.