U trendu

Beogradski dani inženjera od 24. do 27. marta

BEOGRAD – Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd od 24. do 27. marta organizuje projekat “Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2022”, saopštili su organizatori i naveli da se projekat koji se organizuje petnaestu godinu zaredom sastoji iz takmičarskog i edukativnog dela.
U okviru takmičarskog dela biće održana lokalna runda evropskog inženjerskog takmičenja, a pobednici će moći da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi.

Navodi se da je takmičenje EBEC Beograd namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, da je timskog karaktera i da obuhvata dve kategorije i to studiju slučaja, a od ove godine po prvi put i inovativni dizajn.
Inovativni dizajn je, objašnjavaju organizatori, kategorija u kojoj se od timova zahteva da osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem na zadatu temu.
Kada je reč o kategoriji Studija slučaja, timovi imaju zadatak da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema.

Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnom takmičenju EBEC Alpe-Balkan, koja će se održati u Mariboru a pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu koja će biti održana u Zagrebu.
Osim lokalne runde takmičenja, na Beogradskim danima inženjera biće održane i razne studentske radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju sa predstavnicima kompanija, kao i Sajam inovacija.
Cilj održavanja ove manifestacije, jeste da među studentima razvije timski duh i zdravu takmičarsku atmosferu te da oni ispolje kreativnost i fleksibilnost, kao veštine koje će im koristiti u daljem radu.
„Ovo je jubilarna 15. godina kako EBEC okuplja ambiciozne, mlade studente, koji svoje prve inženjerske korake žele da naprave na našem takmičenju. Kroz zabavu i sticanje novih prijateljstava, „Beogradski dani inženjera“ predstavljaju poseban izazov, kako za takmičare, tako i za našu studentsku organizaciju”, rekla je glavni organizator EBEC- a Irena Ranđelović.

Zainteresovani za učešće na “Beogradskim danima inženjera” moći će da se prijave od 28. februara do 13. marta na sajtu ebec.best.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.