U trendu

Blic Biznis: Menjačnice iz Zemuna kupuju „JUBMES BANKU“

BEOGRAD – Kompanija „Altapay Group“ iz Zemuna ispunila je uslove za kupovinu „Jubmes banke“ i važi za njenog najizvesnijeg kupca, preneo je danas „Blic Biznis“ nezvanična saznanja. Ministar finansija Siniša Mali za Tanjug je danas rekao da su na tender za prodaju Jubmes banke Beograd stigle dve ponude, od kojih je jedna ispunila sve uslove i dodao da će ta transakcija biti završena posle prvomajskih praznika.

„Na osnovu završene tenderske procedure imamo ponudu koja je vredna nešto više od pet miliona evra, za 28,5 odsto državnog udela“, naveo je Mali.

On je podsetio da je država, kao manjinski akcionar u Jubmesu, donela odluku prošle godine da izađe iz vlasništva u toj banci.

Prema podacima sa sajta, kompanija „Altapay“, sa sedištem u Zemunu, bavi se prvenstveno menjačkim poslovima, ali i poslovnima platnog prometa, otkupom zlata, transferom novca, kao i IPay poslovima odnosno trgovinom elektronskim novcem što je u Srbiji prvi put omogućeno 2016. godine.

Na sajtu se navodi i da firma u oblasti finansija ima iskustvo duže od jedne decenije, da je ispunila visoke kriterijume Narodne banke Srbije i da je danas, uz menjačke poslove, sertifikovana platna institucija za domaća plaćanja sa mrežom od preko 1.600 lokacija.

Među ciljevima koje navode, jeste da postanu lider na finansijskom tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.