U trendu

Blic: Telekom je Radijus i AVkom platio 129 miliona, pregovara sa još pet firmi

Telekom Srbija je za kupovinu dva kablovska operatera, Radijus Vektora i AVkoma, koja je obavljena u januaru, izdvojio 120 miliona evra, potvrdjeno je za današnji „Blic“ u toj kompaniji.

„Za Radijus Vektor izdvojeno je oko 108 miliona evra, dok nas je AVkom koštao 12,5 miliona. Cene su tržišne i u skladu su sa onim što smo dobili“, rečeno je u Telekomu.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić je nedavno za „Blic“ kazao da je kompanija tom kupovinom dobila 120.000 novih korisnika.

„U pregovorima smo sa još pet kablovaca i ta akvizicija trebalo bi da se završi u prvom kvartalu ove godine“, rekao je Lučić i dodao da strategija Telekoma nije kupovina televizija i nacionalnih televizija već da je cilj da se poveća broj internet i kablovskih korisnika.

Lučić je negirao navode pojedinih medija da iza kupovine televizija Prve i O2 stoji Telekom i istakao da ta kompanija kupuje samo kablovske sisteme i u Bosni i u Crnoj Gori, pa i u Srbiji.

„Mi ne kupujemo nacionalne frekvencije. Ako pogledate region, naša konkurencija kupuje nacionalne frekvencije i to naš prvi konkurent na tržištu je kupio nacionalne frekvencije u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, pokušao i u Sloveniji pa je imao problem sa regulativnim telom“, rekao je Lučić.

On je rekao da je kupovina kablovskog operatera Kopernikus odličan potez Telekoma, koji je, kako je ocenio za „Blic“, bio na izdisaju.

„Radi se o odličnom potezu, gde smo kupili drugog po veličini kablovskog operatera koji je imao i najveći rast na tržištu, čak po broju korisnika veći od kablovskog operatera broj jedan“, naveo je Lučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar