U trendu

Blokiran račun Uljanika

PULA – Brodogradilište Uljanik saopštilo je jutros da mu je blokiran račun, da su u toku pregovori sa kompanijom prinudne naplate i da se očekuje njegova deblokada tokom dana.

Odgovarajući na upit Zagrebačke berze, iz Uljanika su naveli da je račun društva u blokadi od 29. avgusta 2018., prenosi portal Seebiz.

„U toku su pregovori sa društvom koje je blokiralo račun te očekujemo postizanje dogovora o deblokiranju računa tokom današnjeg dana“, piše u odgovoru Uljanika.

Premijer Andrej Plenković se na početku današnje sednice vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plate i za jul i avgust.

Istakao je da je to rešenje dobro, pravično i da je vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

„Važno je da u sledećim nedeljama svi zajedno vidimo i budućnost plana restrukturiranja predloženog od strane Uprave i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. septembra“, zaključio je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.