U trendu

Bloomberg Adria predstavljena biznis zajednici u Beogradu

BEOGRAD – Bloomberg Adria, kao prva multiplatformska mreža za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, predstavljena je biznis zajednici u Beogradu, a premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da će ta mreža kredibilnim i kvalitetnim informisanjem doprineti razvoju budućih investicija i ekonomskom rastu Srbije i regiona.

Bloomberg Adria poslovaće po licenci svetskog poslovnog lidera u oblasti medija, prestižnog brenda Bloomberg, a više od 130 novinara, analitičara, finansijskih i drugih stručnjaka objavljivaće poslovne i finansijske vesti i analize, u redakcijama u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Kako je saopšteno, koristiće snagu 2.700 novinara i analitičara iz Bloomberg News iz 120 zemalja i stvoriti izvor vesti koji će kombinovati lokalno izveštavanje sa opsežnim pokrivanjem privreda i tržišta širom sveta.

Sastojaće se od prevedenog Bloomberg News sadržaja, kao i sopstvenih izveštaja, proizvedenih u specijalizovanim uredničkim centrima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Skoplju.

Brnabić navodeći da je naš region mali, kaže da je zato izuzetno važno da se zajedno razvijamo i podržavamo kako bismo mogli da rastemo u skladu sa potencijalima koje imamo.

„Dostupnost tačnih informacija i razmena informacija na regionalnom nivou iz pouzdanih, nezavisnih izvora nikada nije bila važnija“, istakla je Brnabić.

Constantin Cotzias, direktor Blooberg LP za Evropu, naveo je da se ovaj region brzo razvija i izrazio zadovoljstvo što sa lokalnim partnerom dele posvećenost ka nezavisnom novinarstvu i produkciji pouzdanog sadržaja zasnovanog na podacima.

„Bloomberg Adria će pružati vrhunske, globalne poslovne vesti koje će regionalnoj zajednici pomoći da ostanu informisani putem TV, digitalnih, mobilnih i društvenih platformi“, kazao je Cotzias.

Bloomberg Adria je medijska platforma koja će donosiocima odluka pružati pravovremene vesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promenama i još mnogo toga.

Kompanija Telekom Srbija partner je Bloomberg Adria-e, a generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić kaže da su veoma ponosni što su se pridružili projektu Bloomberg Adria u poduhvatu koji će pomoći da publika širom jugoistočne Evrope dobije relevantne, pouzdane informacije.

„Uticaj ove platforme ide i daleko dalje od toga. Ona će biti u stanju da osnažuje lidere da donose odluke zasnovane isključivo na činjenicama“, kazao je Lučić.

Telekom Srbija ove godine ponosno obeležava 25 godina postojanja i trenutno broji preko 11 miliona korisnika, a kao medijski lider koji uspešno posluje u svim zemljama bivše Jugoslavije kroz kanale Arena Ćannels Group i kao telekomunikacioni operator, pokazao se kao pouzdan partner najvećim telekomunikacionim i medijskim brendovima.

Bloomberg Media je vodeći, globalni multiplatformski brend koji donosiocima odluka pruža pravovremene vesti, analize i saznanja o poslovanju, finansijama, tehnologiji, klimatskim promenama, politici i još mnogo toga.

Redakcija broji preko 2.700 novinara i analitičara i dopire do uticajne publike širom sveta na svim platformama, kao što su digitalne, društvene, TV, radijske, štampane kao i događaji uživo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.