U trendu

Bojković: Očekujem pozitivan ishod privatizacije Železare Smederevo

Član Nadzornog odbora smederevske Železare Bojan Bojković izjavio je danas da se tender za njenu prodaju završava 30. marta i da ubrzo nakon toga očekuje pozitivan ishod privatizacije te kompanije, koja se prodaje po ceni od oko 45,7 miliona evra.

Ministarstvo privrede objavilo je juče tender za prodaju Železare Smederevo po početnoj ceni od oko 45,7 miliona evra, a rok za dostavljanje zahteva za otkup prodajne dokumentacije je 22. mart, dok se prijave za učešće u nadmetanju za kupovinu mogu dostaviti do 30. marta.

Bojković je za Radio-televiziju Srbije rekao da zainteresovani za Železaru Smederevo treba da plate 10.000 evra da bi dobilli tendersku dokumentaciju.

On je kazao da je utvrdjena početna cena od 45,7 miliona evra 50 odsto od vrednosti Železare, koja je procenjena na 91,5 miliona evra.

Dodao je da je Vlada Srbije održala obećanje „dinamike rešenja“ Železare Smederevo i da se taj tender završava do 30. marta.

„Nakon toga će se otvarati ponude svih ponudjača, a to će trajati od 15 do 20 dana, nakon čega očekujemo pozitivno potpisivanje ugovora o prodaji Železare Smederevo“, kazao je Bojković.

Vlada Srbije o prodaji Železare pregovara s kineskom kompanijom HBIS koja je zainteresovana da u Smederevu otvori fabriku šavnih cevi u koju bi uložila oko 300 miliona evra.

Železarom od aprila prošle godine upravlja holandska firma HPK inženjering sa kojom je vlada potpisala sporazum nakon neuspešnog tendera za prodaju smederevske čeličane, na koji se javio samo američki Esmark.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar