U trendu

Bolja infrastruktura osnov razvoja ekonomskih odnosa BG – PR

BEOGRAD – Unapređenje saobraćajne infrastrukture i administrativnih procedura predstavlja pravu osnovu za razvoj ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, uključujući i rešavanje svih trgovinskih barijera, kaže poznati biznismen i predsednik Odbora direktora AD Imlek Andrej Jovanović za Tanjug.

„Samo utemljeni na principu poštovanja slobodne trgovine, poslovne zajednice će moći da nastave sa razmenom dobara, otvaranjem novih radnih mesta i stvaranjem novih prilika za razvoj“, navodi Jovanović, jedan od učesnika nedavnog sastanka specijalnog izaslanika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela sa poslovnom zajednicom u Srbiji.

Jovanović otvaranje samog dijaloga na ovu temu tumači kao veoma pozitivan znak:

„Jasna agenda specijalnog izaslanika predsednika SAD, gospodina Grenela, pokazuje posvećenost koja može da nam bude od velike koristi“, smatra Jovanović, koji u tome vidi mogućnost ubrzanja rešavanja ovog, kako ističe, veoma važnog pitanja sa aspekta privrede i životnog standarda.

Prema njegovim rečima, samo na zdravim temeljima poslovna zajednica ima mogućnost da kroz slobodno funkcionisanje doprinese rastu i razvoju životnog standarda ljudi i društva u celini.

Grenel je u ponedeljak nakon sastanka u Berlinu rekao da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice, ili ubrzo posle toga.

Razgovara se i o uspostavljanju avio-linije Beograd-Priština, realizaciji projekta izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština, usaglašavanju fitosanitarnih i veterinarskih sertifikata…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar