U trendu

Božanić: Sledeće nedelje početak radova na gondoli na Zlatiboru

Direktorka javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić izjavila je danas da će gradjevinski radovi na izgradnji poslednje stanice gondole na Zlatiboru sa pratećim objektima, na vrhu Tornik, početi sledeće nedelje i biti završeni do kraja leta.

Ministarstvo gradjevinarstva juče je Opštini Čajetina  izdalo gradjevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje žičare na Zlatiboru, pošto je, kako navode u tom ministarstvu, podnela potpunu dokumentaciju.

Božanić je, kako je saopšteno, napomenula da je reč o dozvoli za samo jednu i to, poslednju fazu, gde je zemljište u vlasništvu opštine Čajetina i izrazila nadu da će, u medjuvremenu, biti rešene administrativne prepreke za dobijanje dozvola za ostale četiri faze gradnje gondole.

„Tu, pre svega, mislim na rešavanje vlasništva nad zemljištem u svojini Republike Srbije, gde je držalac privatizovani Poljoprivredni kombinat „Zlatibor“. Na svakoj od preostale četiri faze postoji problem pomenutog državnog zemljišta za koji treba da se utvrdi vlasništvo, a procedura u Republičkom geodetskom zavodu se već četiri meseca ne pokreće“, rekla je Božanić i dodala da su se obratili i premijerki Ani Brnabić.

Božanić je istakla da je za ovu investiciju vrednu 13 miliona evra opština Čajetina izdvojila novac iz sopstvenih sredstava.

„Gondola će od samog početka rada biti profitabilna i, već u prvoj godini, prihodovati oko dva miliona evra“, rekla je ona i dodala da će, na duži period, doprineti modernizaciji i unapredjenju postojeće turističke ponude Zlatibora i otvaranju novih radnih mesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar