Briselski aerodrom spreman za otvaranje, prvi letovi sutra

Briselski aerodrom Zaventem, oštećen u prošlonedeljnim terorističkim napadima, saopštio je da je „tehnički spreman“ za ponovno otvaranje, ali i da će se prvi letovi u najboljem slučaju realizovati sutra uveče.

Foto: Beta

Foto: Beta

Terminal za odlazne letove je teško oštećen kad su 22. marta dvojica terorista aktivirala bombe, prenela je agencija AFP.

„Kompanija “Brasels erport“ je dobila dozvolu od vatrogasne službe i belgijske Uprave za civilno vazduhoplovstvo za delimično ponovno pokretanje putničkih letova na aerodromu“, navodi se u saopštenju aerodroma Zaventem.

„Aerodrom je tako tehnički spreman za ponovno pokretanje putničkih letova, pomoću privremene infrastrukture za ček-in“, koja je testirana ove nedelje, saopštio je aerodrom.

„Vlasti, međutim, tek treba da donese zvaničnu odluku o datumu ponovnog početka rada. Do petka naveče neće biti letova sa briselskog aerodroma“, navodi se u saopštenju.

Privremena infrastruktura za čekiranje putnika je postavljena van sale za odlazne letove, a moći će da obradi 800 putnika na sat, što čini oko 20 odsto uobičajenog kapaciteta tog aerodroma.

Putnici sa dolaznih letova će i dalje uzimati prtljagu i prolaziti kroz deo terminala za dolazne letove, budući da je on „tek blaže oštećen, a već je osposobljen za ponovni rad“, naveo je aerodrom.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar