U trendu

Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da iza štrajka zaposlenih u kragujevačkom Fijatu „stoji politički interes i ozbiljno loša namera“.

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije negirala navode štrajkačkog odbora u Fijatu da ne postoji komunikacija sa Vladom, jer su se sastanci i razgovori od početka štrajka 27. juna dešavali u više navrata.

„Očigledno je da postoji šum u komunikaciji sa Štrajkačkim odborom“, kazala je Brnabić.

Navela je da radnici u Fijatu dobijaju redovne plate, koje iznose 38.500 dinara neto, a postoje i bonusi i beneficije.

„Počinjem da verujem da je ovde u pitanju ozbiljna loša namera. Mislim da politički interes stoji iza ovoga. Vlada je apsolutno tu za radnike i mislim da su radnici izmanipulisani“, kazala je Brnabić.

Ona je dodala da Fijat kao jednu od opcija razmatra smanjenje proizvodnje, što bi dovelo i do smanjenja broja radnika.

„Ja se nadam da do toga neće doći“, kazala je Brnabić i dodala da je izuzetno zabrinuta zbog mogućnosti da se izgubi i jedno radno mesto, pa je zbog toga sada 80 odsto njenog radnog vremena posvećeno Fijatu.

Brnabić je dodala da se nada da ta kompanija neće izaći iz Srbije, a kako je rekla, njena je želja da razgovara sa radnicima FCA, ali joj sindikat kaže da ne može da udje u fabriku.

Štrajk u FCA traje od 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Naravno! Kako je to naša AB inteligentno prokljuvila! Interes radnika je da bolje žive od svog rada na račun profita gospodara. Kakva je to prljava politika!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike