U trendu

Brnabić na skupovima u Solunu i Sofiji s premijerima regiona

BEOGRAD – Na Evropskom startap samitu u Sofiji 15. novembra, na kome će učestvovai 400 predstavnika evropskog startap sistema, na panelu o transformaciji zapadnog balkana govoriće premijerka Ana Brnabić i to zajedno s premijerima Makedonije i Crne Gore, Zoranom Zaevom i Duškom Markovićem.

Na skupu, na kojem će glavna tema biti unapređenje infrastrukture za startapove u regionu i njihovo povezivanje sa većim tržištima, ucesnicima će se obratiti i bugarski premijer Bojko Borisov i evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel.

Skup u Bugarskoj deo je inicijative Digitalna agenda za Zapadni Balkan, čiji je cilj digitalna transformacija, odnosno modernizacija javne administracije, veća sajber sigurnost i unapređenje poslovne klime u regionu.

Premijerka Brnabić će nakon toga učestvovati na samitu u Solunu, gde će govoriti na panelu o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama, a na tom skuopu govoriće i premijeri Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov, kao i zamenica premijera Rumunije Ana Birčal.

Učesnici solunske konferencije razgovaraće o izazovima, prioritetima, kao i ekonomskoj i političkoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar