U trendu

Brnabić: Očekujem dobre razgovore sa MMF-om

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje dobre razgovore s misijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja od danas boravi u Beogradu.

„Važno je da mi njima kao i uvek do sada pokažemo naše vidjenje rasta plata i penzija kao i održivog rasta privrede. Očekujem da ćemo imati konsenzus u narednim danima, zato što je situacija u budžetu dobra“, rekla je Brnabićeva novinarima u Čačku, pred svoj sutrašnji susret s predstavnicima misije MMF-a.

Premijerka je ocenila da je dobro što je sedma revizija aranžmana sa MMF-om uspešno završena, ističući da aktuelna Vada Srbije želi da se kao i prethodna Vlada pokaže da je kredibilni partner.

Prema njenim rečima, u naredne tri nedelje biće doneta konačna odluka u vezi s rastom plata u javnom sektoru i penzija, i podsetila da je juče dogovorena minimalna cena rada.

„Važno je da povećanjem miminalne cene rada u odnosu na povećanje plata u javnom sektoru nemamo situaciju da je primamaljivije raditi u javnom sektoru nego u privredi. U privredi moraju biti bolji uslovi za rad, bolje plate zato što je privreda ta koja plaća javni sektor“, rekla je premijerka.

Ona je dodala i da će u narednom periodu Vlada raditi na transformaciji poreske uprave i na borbi protiv sive ekonomije.

Ana Brnabić je danas u Čačku posetila Osnovnu školu u Preljini gde je prisustvovala dodeli donacije za tu školu u robotićima za programiranje, u okviru akcije „Bitka za znanje“.

Nakon toga predednica Vlade Srbije se sastala s rukovodstvom Čačka i privrednicima u tom gradu.

U nastavku dana, ona će posetiti opštinu Lučane gde će obići vojnu fabriku „Milan Blagojević“ i obići radove na nasipu reke Bjelice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.