Brnabić: PKB među firmama koje treba da rešimo

TRŠIĆ – Srbija u skladu sa aranžmanom MMF-a ‘Čuvarkuća’, koji ima za cilj veći ekonomski rast i prihode za građane Srbije, treba da reformiše neuspešna državna preduzeća, od kojih će neka biti privatizovana, a među njima je i PKB, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Predsednica vlade je novinarima u Tršiću kazala da će za neka od tih preduzeća gubitaša biti pronađen i strateški partner.

„PKB jeste jedna od tih firmi, koja već decenijama mora da stane na svoje noge. Šta će biti sudbina PKB-a, to ne mogu da kažem, jer to radimo zajedno sa Ministarstvom privrede. Intencija je da napravimo zdravu firmu koja efikasno proizvodi i donosi prihode budžetu, umesto da subvencionišemo te kompanije i imamo odliv iz budžeta“, rekla je Brnabić.

Na pitanje o arbitražnom postupku HPK grupe koja je upravljala Železarom i ko će da plati oko 12 miliona evra zbog tužbe, Brnabić je rekla da nema dovoljno informacija koji je iznos u pitanju, ali da će se država Srbija boriti u tom arbitražnom postupku i da će tek videti konačna presuda.

„Važno je da mediji i građani znaju da vlada nije tražila da taj ugovor za upravljanje Železarom bude tajan. To je tražila Komisija za zaštitu konkurencije. Svako može da tuži i pokrene arbitražu, a na nama je da se borimo za interes Srbije na toj arbitraži. Sastavićemo impresivan tim“, rekla je premijerka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike