U trendu

Čadež: Ana Brnabić do poslednjeg detalja razume privredu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas kao veoma izuzetno to što mandatarka i buduća premijerka Ana Brnabić „do poslednjeg detalja“ razume probleme privrede i zna kako oni mogu da se reše.

Čadež je gostujući na RTS-u rekao i da mu se čini da je ova preraspodela dobra, da će vlada biti fokusirana na privrednu, ali i na rast bruto nacionalnog dohotka, što zahteva angažman od 24 sata.

„U vladi morate da se bavite različitim pitanjima, strateškim, političkim, ali kada imate fokus na privredu i rasporedjujete ta pitanja na ključne ljude, rad može da bude više nego efikasan“, rekao je predsednik PKS.

Čadež je izrazio zadovoljstvo procesom konstituisanja skupštine privrednih komora, što je izmedju ostalog važno i za povratak privrede u institucije.

Prema njegovim rečima, za privredu je ključno da se radi na smanjenju poreza i doprinosa, i poreza na dobit preduzeća.

„Radimo i na svakom kapilarnom pravilniku koji olakšava poslovanje, kako bi privrednici ostali konkurentni proizvodjačima u regionu“, rekao je Čadež.

On je takodje izrazio očekivanje da bi problem malinara mogao da bude rešen na sledećem sastanku zakazanom za 3. jul, ocenjujući da je dobro da se dijalog odvija u PKS prvi put u 17 godina, i da je taj dijalog sazvao ministar poljoprivrede.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.