CarGo: Izaći ćemo na ulice ako se pritisci i pretnje nastave

Kompanija CarGo danas je saopštila da će ukoliko joj državne institucije pritiscima i pretnjama budu ometale rad pozvati gradjane da izadju na ulice.

Ta kompanija, koja je preko aplikacije do sada pružala usluge prevoza, objavila je da će ubuduće preko novoosnovanog udruženja gradjana CarGo pružati usluge „inovativne pomoći na putu“, kako bi poslovanje uskladila sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom sobraćaju.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je danas saopštilo da je „odluka kompanije, koja se u Srbiji bavila prevozom putnika na način suprotan zakonu, da sada istu delatnost obavlja u formi udruženja gradjana, „naivan pokušaj kršenja i izigravanja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i naivan pokušaj takozvanog traženja rupe u tom zakonu“.

U odgovoru, kompanija CarGo je navela da su „Zorana Mihajlović i njeno ministarstvo naivni ako misle da mogu da udare na svoje gradjane da bi zaštitili svoje finansijere i šefove taksi kartela“.

Istaknuto je da Ministarstvo saobraćaja „već mesecima ne odustaje od svoje namere da ugasi kompaniju CarGo, a tržište prepusti svojim partnerima, pa je tako i danas osudilo pobedu gradjana da zadrže aplikaciju za pružanje inovativne pomoći na putu“.

Ministarstvo je, po oceni CarGo-a, pozvalo druge državne organe, uprave i inspekcije da spreče kršenje zakona, odnosno zaustave one koji bi da nastave sa pritiscima, ugnjetavanjem i maltretiranjem gradjana koji se bore za budućnost Srbije“.

Objašnjeno je da će se udruženje gradjana CarGo baviti pružanjem inovativne pomoći na putu, a ne prevozom putnika, a aplikaciju CarGo sada mogu da koriste samo članovi tog udruženja.

„Pitamo ministarstvo da li će nam zabraniti da vozimo i svoje prijatelje?“, piše u saopštenju.

Kompanija CarGo upitala je ministarku saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zoranu Mihajlović i čelnike grada Beograda „zašto štite strane kompanije, dok neprekidno pokušavaju da ugase srpsku kompaniju“.

„Vaši partneri iz Yandex-a, plaćaju porez u Amsterdamu, i novac gradjana Srbije izlazi iz zemlje. Dok je CarGo domaća firma i novac gradjana Srbije ostaje u našoj zemlji“, navela je kompanija CarGo i dodala da svakodnevno dobija podršku gradjana u nastojanju da nastavi da radi

(Beta)

Napišite komentar