U trendu

CarGo najavljuje dalje akcije pred evropskim institucijama

BEOGRAD – Kompanija CarGo najavila je danas, posle održanih međunarodnih sastanaka, dalje podnošenje dokaza evropskim institucijama zbog, kako navodi, „kršenja ljudskih prava“ i „ugrožavanja prava na rad u Srbiji“.

„Hvala Briselu što je čuo naš glas, ali je veoma tužno i loše po građane jer ga domaće institucije nisu čule“, izjavio je predsednik Udruženja građana „CarGo“ Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju kompanije.

Domaće institucije je, prema njegovim rečima, zarobio „kartel“, što sve „preduzetnike može da zabrine i da otera iz Srbije“.

On je istakao da bi eventualnim gašenjem CarGo-a dve hiljade ljudi ostalo bez posla i upitao kakva se poruka šalje drugim preduzetničkim inicijativama u Srbiji, ali i investitorima iz EU.

Vučić je dodao da ne prestaju hajka, pretnje i zastrašivanje članova Udruženja „CarGo“, zbog čega će se, kako poručuje, sa dokazima ponovo obratiti evropskim istutitucijama za koje veruje da se mogu izboriti za slobodno tržište, vladavinu prava i nezavisne institucije u Srbiji, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.