U trendu

CarGo objavio snimak napada policajca na svog člana

BEOGRAD – Udruženje građana “CarGo” objavilo je danas snimak prošlonedeljnog napada policije na člana tog Udruženja, koji se dogodio nakon nenasilnog protesta protiv oduzimanja „CarGo“ vozila.

Predsednik Udruženja građana “CarGo”, Aleksandar Vučić, izjavio je da su i građani i članovi zaprepašćeni da organi reda danas u Srbiji reaguju nasiljem na miran protest, a da na nenasilan otpor reaguju brutalnom represijom, navodi se u saopštenju Udruženja.

Član Udruženja “CarGo” Momir Nikčević, koga je pripadnih Interventne policije udario vozilom prilikom nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog „CarGo“ vozila, za sada neće podneti krivičnu prijavu jer ne želi da ulazi u borbu sa državom.
“Udruženje je kao i do sada stalo i uz ovog člana i mi smo mu pružili pravnu pomoć, ali razumemo i njegovu molbu da se ne podnese krivična prijava. Očigledno se Momir boji za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice“, rekao je Vučić.

Dodao je da je „CarGo“ tu da podrži svakog člana i da zato neće odustati od otkrivanja ko je udario Momira, te da stoga objavljuju ovaj snimak, „a nadležni organi neka rade svoj posao”.

Snimak „CarGo“-a prikazuje članove Udruženja koji su, koristeći nenasilnu metodu otpora, legli ispred automobila Interventne policije kako bi sprečili oduzimanje vozila i da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića namerno vozeći kroz okupljene građane.
Vučić je rekao da je „cilj taksi kartela, koji zapravo rukovodi svim tim akcijama, da se zaplaše članovi ‘CarGo’-a jer im je batina jedino preostalo sredstvo odbrane svog kartelskog položaja“.

“Nažalost, članovi Udruženja ‘CarGo’ su zaplašeni, prestavljeni. Oni se boje da sednu za volan i pošteno rade svoj posao jer nikada ne znaju da li je neko od tih klijenata ‘prikriveni islednik’, kao da su najgori mafijaši, a ne ljudi koji pošteno rade i plaćaju porez”, dodao je on.

Ponovio je da veruje da postoji veliki broj časnih policajaca, ali da, nažalost, među njima ima i onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije.
Vučić je izrazio nadu da će se uskoro obustaviti „akcije nezakonitog i bahatog oduzimanja vozila“ članova Udruženja „CarGo“ i podsetio da saobraćajna inspekcija radi po tumačenju koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, a koje je suprotno mišljenjima Ministarstva turizma, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, kao i Komisije za zaštitu konkurencije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar