U trendu

CarGo: Pokušali smo da dobijemo licence za rad, niko nam nije odgovorio

Udruženje gradjana za pružanje inovativne pomoći na putu CarGo saopštilo je danas da je kompanija CarGo pokušala da dobije licencu za taksi prevoz u Srbiji, ali da je u tome bila sprečana, zbog čega je i osnovano udruženje da bi gradjani mogli da koriste njihove usluge.

Predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić rekao je za TV Prva da je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju „jednak za sve“ i podsetio da u Srbiji postoji 6.700 taksi dozvola.

„Stavljena je šapa na taksi dozvole. Nema dozvola“, ukazao je Vučić i naveo da su taksisti „najveći poreski dužnici sa zvanično 243 miliona evra duga“.

On je ocenio da ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović „ne može da razume probleme gradjana u prevozu u svakodnevnom životu, jer ide službenim automobilom“.

Vučić je rekao da je udruženje gradjana CarGo zakonski osnovano i da će na taj način i nastaviti da radi.

U saopštenju tog udruženja navedeno je da taksisti prete da će ponovo blokirati ulice Beograda ukoliko CarGo nastavi da radi, a član Taksi komore Srbije Boško Vukojević rekao je u istoj emisiji TV Prva rekao da je udruženje gradjana CarGo „sekta“.

„Društvo u Srbiji nije liberalizovano, kako vi želite. Ovo je Evropa, ne Amerika“, kazao je Vukojević.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić ocenio je da „taksisti neće prestati“ dok ne ugase CarGo.

„Da ste ovoliko pažnje posvetili uredjenju svog taksi tržišta, pitanje je da li bi aplikacija CarGo bila ovoliko popularna“, poručio je on taksistima.

Guberinić je kazao da će udruženje gradjana CarGo uskoro imati 150.000 članova što je „dokaz da je gradjanima CarGo neophodan“ i da su zadovoljni njegovom uslugom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.