U trendu

Carnex predstavio svoje proizvode na sajmu u Amsterdamu

BEOGRAD – Kompanija Carnex, članica MK grupe, predstavila je svoje proizvode na Međunarodnom sajmu robnih marki „PLMA“ u Amsterdamu, saopšteno je danas iz te kompanije koja posluje u sastavu MK Grupe.

„Učešće na jednom od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih sajmova prehrambenih proizvoda kakav je sajam robnih marki „PLMA“ u Amsterdamu za nas je velika čast, ali i prilika da širem inostranom tržištu prikažemo Carnex proizvodni program i ponudimo asortiman naših vrhunskih proizvoda“, izjavila je Olivera Papestijević, direktor marketinga industrije mesa Carnex.

Carnex je, kako je istakla, imao priliku da se na sajmu upozna i sa ponudom mnogobrojnih svetskih izlagača.

„Kada ste lider na tržištu morate stalno pratiti savremene trendove i ulagati u unapređenje svojih proizvoda, istovremeno poštujući tradiciju. Ovakvi sajmovi uvek nas iznova inspirišu da budemo još hrabriji i inovativniji u kreiranju receptura, kako bismo ponudili što kvalitetniji proizvod koji će zadovoljiti potrebe potrošača“, izjavila je Papestijević.

Nastup srpskih privrednika na sajmu u Amsterdamu, u okviru nacionalnog štanda Srbije, održanog 21. i 22. maja, omogućile su Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije.

Sajam robnih marki „PLMA“ je više od 30 godina vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, a ove godine na sajmu se okupilo više od 15.000 profesionalaca iz 120 zemalja i ukupno 2.700 kompanija izlagača.

Kompanije Carnex je, kako se navodi u saopštenju, sinonim kvaliteta koji se stalno unapređuje i koji je višestruko nagrađivan najvećim priznanjima, kako na domaćim, tako i na prestižnim međunarodnim sajmovima.

Takođe oznaku „Srpski kvalitet“ za sada nosi pet Carnex proizvoda „domaća mesnata slanina“, „selekšn (selection) pašteta sa komadićima mesa“, „selekšn pašteta sa dimljenom slaninom“ i „domaća sarma“, a do kraja maja biće završena sertifikacija za još jedan proizvod – „rustik“ kobasicu.

Oznaka „srpski kvalitet“ garantuje kvalitet proizvoda specifičnih karakteristika, proizvedenih od sirovina isključivo sa teritorije Republike Srbije i dokazano višeg kvaliteta u odnosu na proizvode iste kategorije na tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.