U trendu

Čeka se preporuka ministarstva o putovanjima za Tursku

Turističke agencije čekaju preporuku Ministarstva trgovine i turizma Srbije o putovanju srpskih turista u Tursku, posle uvodjenja vanrednog stanja u toj zemlji, izjavio je danas potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacje turističkih agencija (Juta) Milan Lainović.

On je agenciji Beta rekao da su predstavnici agencija, koje prodaju aranžmane za Tursku, u stalnom kontaktu sa resornim ministarstvom i aviokompanijom Er Srbija i da očekuje da će uskoro dobiti zvaničnu odluku.

„U kontaktu smo i sa našim turistima i Turskoj i za sada nema nikakvih problema“, rekao je Lainović.

Posle puča u Turskoj koji se dogodio pre nekoliko dana, turisti iz Srbije i dalje su išli na letovanje u Tursku.

Lainović je ranije rekao da je  samo mali broj putnika odustao od letovanja u toj zemlji i da agencije imaju samo pet do sedam odsto otkaza putovanja. Naveo je i da je u ovoj sezoni prodato 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati.

Turistička agencija putnicima može da vrati novac samo u slučaju da postoji zvanična preporuka Vlade Srbije da se ne putuje u Tursku ili da se proglasi vanredno stanje na destinaciji.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan proglasio je sinoć tromesečno vanredno stanje u Turskoj posle neuspelog pokušaja vojnog puča.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.