U trendu

Čelnici Pirota, Bele Palanke i Dimitrovgrada o auto-putu

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da je otvaranje auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada i granice Bugarske od velikog značaja za razvoj grada.

„Put je nova šansa za razvoj Pirota. Zaista se decenijama pričalo da se Pirot sa Sofijom i Beogradom poveže auto-putem“, rekao je Vasić Beti posle otvaranja deonice auto-puta na „Istočnom kraku“ „Koridora 10“ od Pirota do Dimitrovgrada

Dodao je da su ranije Piroćanci u šali pričali da je Pirot na pola puta izmedju Londona i Kalkute, a „sada možemo da kažemo da smo na pola auto puta“.

„Putna infrastruktura otvara mnoga radna mesta tokom izgradnje i mnogo je podizvodjalča i radnika iz Pirota radilo na izgradnji auto-puta. Najznačajnije je što smo sada na krvotoku evropskih puteva i što to za investitiore koji rade u Pirotu, bilo da su manji ili multinacionalna kompanija ‘Mišlen’ , puno znači“, rekao je Vasić.

Dodao je da očekuje da će uz pomoć „Puteva Srbije“ i „Koridora“ biti uredjeni i lokalni putevi.

Predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da je „Koridor 10“ od velikog značaja i za tu opštinu kojom prolazi.

„Poslednjih nekoliko meseci intenzivno razgovaramo sa potencijalnim investorima koji bi došli u našu opštinu, i uvek postavljaju dva pitanja: kada će biti gotov Koridor 10 i kojim brojem radnika opština raspolaže“, rekao je Miljković, dodavži da će se od sada veoma brzo stizati i do Beograda, i do Sofije.

Predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je rekao da „put znači i razvoj ovog kraja. Svi se tome nadamo“.

„Pirot godinama ima svoju industrijsku zonu, imamo završenu industriojsku zonu i očekujemo da udje u režim Slobodne zone Pirot. Naravno da nam trebaju ovakve saobraćajnice da bi došli potencijalni investitori“, rekao je Dimitrov.

Naglasio je da je novi auto-put značajan i za bezbednost gradjana jer je dosadašnji put izmedju Pirota i Dimitrovgrada bio „crna tačka“ na kojoj je mnogo ljudi izgubilo živote.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike