U trendu

„Cementara“ u Popovcu nudi stipendije studentima

POPOVAC – Fabrike cementa „CRH Srbija“ u Popovcu kod Paraćina, raspisala je konkurs za stipendiranje studenata osnovnih akademskih studija i studente master akademskih studija, a iznos stipendije je 100 evra mesečno, rekao je danas Tanjugu šef Sektora za komunikacje fabrike Aleksandar Milošević.

Reč je o projektu „CRH Srbija stipendije“, a želja je „da približimo studentima industriju proizvodnje cementa, da mladim ljudima pružimo priliku da se bliže upoznaju s kompanijom, procesom rada u njoj, da tokom studiranja imaju praktičnu nastavu i sretnu se s načinom rada i metodama koje se koriste u jednoj multinacionalnoj kompaniji“, objasnio je tehnički direktor Miloš Milojević.

Kompanija želi da stvori i želju kod studenata da postanu deo „našeg tima i svojim radom i idejama doprinesu razvoju i rastu naše kompanije“, dodao je Milojević.

Na konkurs, koji traje do 31. maja, mogu se prijaviti studenti III ili IV godine osnovnih akademskih studija i studenti master akademskih studija, a vodiće se računa da imaju ostvareno najmanje 55 ESPB po godini ili više, o roku odslušane i date prethodne godine studija, dali su dati svi ispiti iz prvog semestra poslednje godine studija, da je prosečna ocena 8,5 i više.

U konkursu se navodi da će se uzimati u obzir i „društveno angažovanje, na primer rad na projektima, pisanje naučnog rada, učestovanje u takmičenjima, članstvo u studentskim organizacijama, volonterski rad…

Fakulteti na koje ćemo se fokusirati su „svi tehnički fakuleti: elektrotehnički, mašinski, tehnološki, geološki, hemijski, građevinski ali i ekonomski. Prednost će imati državni fakuleti, istakao je Milojević.
Prednost prilikom dobijanja stipendija imaće studenti iz Pomoravskog okruga, Paraćina, Ćuprije, Jagodine, „jer kao društveno odgovorna kompanija, želimo da pomognemo i podržimo razvoj loklana zajednice, ali i zbog toga što su studenti sa ovog područja više upoznati sa delatnošću fabrike, istorijom kao i to što kod njih postoji veća želja da postanu i ostanu deo CRH tima“, istakao je Milojević.

Mesečnu stipendiju studenti će primati od oktobra 2019. do jun 2020. godine a Milojević je istakao i da će biti u prilici da 2u više navrata posete fabriku i upoznaju se s procesom proizvodnje, procedurama i pravilima u administartivnim i tehničkim delatnostima. Nauče kulturu poslovnog ponašanja i upoznaju realno poslovno okruženje kroz praktične vežbe i zadatke koji će pred njih biti postavljeni“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.