U trendu

Cena nafte raste sedmi dan zaredom

LONDON/NJUJORK – Cene nafte su danas nastavile da jačaju u odnosu na tromesečni maksimum, nakon što su najnoviji podaci ukazali na ograničen rast američkih zaliha, a SAD i Kina napravile korak bliže postizanju trgovinskog sporazuma.

Cene naftnih fjučersa u Njujorku popele su se za 0,5 odsto, zabeleživši rast sedmi dan zaredom, prenosi njujorška agencija „Blumberg“.

Američka „laka“ nafta (WTI) za isporuku u aprilu poskupela je za 28 centi na 57,44 dolara za barel na NJujorškoj merkantilnoj berzi, nakon što je juče porasla za 83 centa na 56,92 dolara.

Cena severnomorske nafte tipa „brent“ skočila je za 12 centi na 67,20 dolara za barel na londonskoj ICE berzi, nakon jučerašnjeg skoka od 63 centa na 67,08 dolara.

Američki institut za naftu saopštio je da su zalihe u SAD prošle nedelje porasle upola manje od prognoziranog povećanja.

Neimenovani izvor je za njujoršku agenciju rekao da američki i kineski pregovarači trenutno rade na više memoranduma o razumevanju koji bi činili osnovu konačnog trgovinskog sporazuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar