U trendu

Četiri karte za Ameriku za srpske startap kompanije

BEOGRAD – Predstavnici četiri srpska startapa boraviće od 4. do 17. februara u SAD, u Majamiju, gde će u okviru EastHub biznis akceleratora, zajedničkog projekta Privredne komore Srbije i kompanije EastHub, uz stručnu podršku, mentorstvo i pomoć predstaviti svoje ideje i pokušati da nađu investitore.

Put Majamija krenuće predstavnici kompanija, 3DŠ Teć – napredan softver za prepoznavanje lica, VetGuide – profesionalna softverska asistencija, personalizovana za veterinare, NaopaCo – farmaceutski podsetnik i savetnik za lekove, uz geolokaciju apoteka i BrandyFloš – softver za prognozu navika potrošača.

U Privrednoj komori Srbije održan je treći, ujedno i poslednji „pitć event“ u okviru EastHub biznis akceleratora. Za samo mesec dana, više od 120 inovativnih kompanija i pojedinca prijavilo se sa željom da razvojni put svojih ideja nastave u Americi, uz podršku EastHub-a i PKS.

U velikoj konkurenciji, kao najbolji su se izdvojili projekti ove četiri startap kompanije.

Tokom boravka u Majamiju njihovi predsatvnici će biti u mogućnosti da konkurišu kod najvećih investicionih fondova, uz kompletnu obuku i trening kako najefikasnije da razvijaju i predstave kompaniju na velikim tržištima.

S ciljem podrške domaćim startap firmama, EastHub akcelerator će se održavati kvartalno. Kako su SAD vodeća zemlja u razvoju tehnologija u svetu i konstantno u potrazi za novim vizijama, u svrhu podrške domaćim startap firmama, EastHub je osnovao kancelarije u čak pet gradova u SAD – Majami, Njujork, Detroit, Feniks i Rali.

Projektu EastHub priključile su se i već afirmisane kompanije koje su zainteresovane za podršku ovog biznis akceleratora s ciljem da se predstave tržištu Amerike, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.