U trendu

Četvrta tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom“

BEOGRAD – Četvrta tribina Hemofarm fondacije u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“, na temu „Kako se izboriti sa bolešću ili činjenicom da je neko vama blizak bolestan?“, biće održana u sredu, 24. aprila, u 18 sati u Dorćol Platz-u.

O ovoj visoko stresnoj situaciji, koja u većini slučajeva narušava normalno funkcionisanje pojedinca i njegovog najbližeg okruženja i nameće brojna pitanja od toga kako se boriti sa bolešću, kako pružiti podršku bližnjima koji su bolesni i kako se nositi sa bolom i tugom, govoriće Tamara Klikovac, psiholog, psihoterapeut na Filozofskom fakultetu, Gorica Nešović, voditelj i Dragan Ilić, psiholog i novinar.

Iz Hemofarm fondacije ističu da važnosti i vrednosti zdravlja postajemo potpuno svesni tek onda kada je naše lično ili zdravlje nekoga od nama bliskih osoba manje ili više narušeno, dodajući da bolest ima snažan potencijal da menja ličnost, način razmišljanja i reagovanja u različitim odnosima i situacijama.

Projekat „Na kafi sa psihologom“, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz.

U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede razgovaraju o aktuelnim temama poput depresije, stresa na poslu, balansa karijere i porodice, razvoda, zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja.

Teme o kojima se razgovara dodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka, psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, a snimak dosadašnjih radionica dostupan je na Youtube kanalu fondacije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.