U trendu

Crna Gora – popusti za rane rezervacije

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić najavila je da će cene na crnogorskom primorju ove sezone biti na nivou prošle godine i pozvala turiste iz Srbije da iskoriste popuste i letuju na crnogorskom primorju.

Radak Kukavičić rekla je agenciji Beta da će Crna Gora predstaviti svoju ponudu na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu i da će biti ponudjeni popusti za rane rezervacije.

Prema njenim rečima, Crna Gora na tržištu regiona predstaviće se pod sloganom „Jedinstvo različitosti na malom prostoru i sve što ti srce poželi“, a kako je dodala, ta zemlja ima puno toga da ponudi za sve ukuse i za svačiji džep.

„U Crnoj Gori imamo široku turističku ponudu i svako može da izabere ono što odgovara njegovoj platežnoj moći“, rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ona je istakla i da turisti u Crnoj Gori, osim na moru, mogu da uživaju i u aktivnom odmoru, prirodi, nacionalnim parkovima, planinama, kao i da se ta zemlja trudi da kvalitet turističke ponude svake godine bude još bolji.

„Pozivamo sve goste koji žele dobar odmor i uživanje u različitosti da dodju u Crnu Goru i posete nas i ove godine. Sigurno će poneti dobar utisak“, istakla je ona.

Radak Kukavičić je dodala da je 2015. godina bila izuzetna za crnogorski turizam i da je zabeležen rast turista sa svih tržišta.

„Francuska, Nemačka i Velika Britanija su tržišta koja pokazuju značajan rast turista“, rekla je ona i dodala da je povećan i broj poseta turista iz Srbije, kojih je prošle godine bilo oko 372.912, a ostvarili su oko 2,9 miliona noćenja.

Radak Kukavičić je najavila i da će u okviru Sajma turizma biti održan i sastanak privrednih komora Srbije i Crne Gore, odnosno odbora za turizam dve komore, na kojem će razgovarati o privrednoj saradnji, ali i o poslovnim oblicima turizma, kao što je na primer zdravstveni, gde Srbija kao destinacija ima široku ponudu.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore najavila i da će Crna Gora biti zemlja partner na Sajmu turizma u Beogradu 2017. godine.

Na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 18. do 21. februara ove godine na Beogradskom sajmu, predstaviće se više od 1.153 izlagača iz 55 zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.