U trendu

Da PKB bude prodat firmi koja se bavi poljoprivredom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da Poljoprivredna korporacije Beograd „ne stoji dobro“ i da je zato važno da bude prodata kompaniji koja se bavi istom delatnošću.

Agencija za privatizaciju danas je oglasilaprodaju imovine PKB-a po početnoj ceni od oko 150 miliona evra.

„Ovaj projekat je za nas veoma važan jer PKB ne stoji dobro, subvencionišemo ga i zato je važno da nađemo kupca koji se bavi tom vrstom delatnosti. To znači da će onda PKB moći efikasnije da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Važno je i da ljudima koji tamo rade, a kojih ima oko 2.000, obezbedimo sigurno radno mesto“, rekao je Mali, prenela je služba za informisanje Gradske uprave.

Postupak privatizacije PKB-a se sprovodi metodom prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem. Rok za podnošenje prijava za učešće u postupku nadmetanja je 29. februar 2016. godine, a  otvaranje ponuda će biti 2. marta 2016. godine

Pravo učešća u postupku imaju domaća pravna lica koja su registrovana za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, uzgoj muznih krava, i koja su ostvarila prihod od poljoprivredne delatnosti najmanje 50 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.