Danas Dan rudara, Antić i Vulin u Boru

Foto: bocux/Pixabay.com

U Srbiji se danas obeležava Dan rudara, a ministri rudarstva i energetike i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Aleksandar Antić i Aleksandar Vulin prisustvovaće obeležavanju tog dana u Boru.

Antić i Vulin će u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru prisustvovati obeležavanju Dana rudara i Dana Rudarsko-topioničarkog basena Bor, najavljeno je iz Ministarstva rada.

Dan rudara ustanovljen je u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika, kod Despotovca, štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega, za skraćenje radnog vremena i besplatno ulje za lampe za osvetljavanje jama, koje su do tada sami plaćali.

Đurić: Čestitka za Dan rudara, Srbija će zaštiti “Trepču”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara rudarima na KiM, zaposlenima i rukovodstvu “Trepče”, kao i svim rudarima u Srbiji.

U čestitki, Đurić je naveo da je težak i častan posao kojim se rudari bave ponos svih građana.

“Naš stalni zadatak je da vam obezbedimo što bolje i sigurnije uslove za rad i omogućimo da za trud budete adekvatno nagrađeni. Budite uvereni da je Srbija uvek uz vas, da će znati da zaštiti ”Trepču”, svoju imovinu i svoj narod na KiM”, poručio je Đurić.

Izražavajući duboko poštovanje za teški posao koji obavljaju rudari, Đurić im je poželio mnogo sreće, zdravlja, ličnog i profesionalnog uspeha.

“Čestitam vam još jednom Dan rudara uz tradicionalni rudarski pozdrav ”Srećno””, dodaje se u čestitki.

(Tanjug)

Ostavite komentar