Danas otvaranje robne kuće Ikea

Najpoznatiji švedski proizvodjač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvara danas prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te kompanije u svetu.

Gradjanima Srbije će, 26 godina nakon što je Ikea zatvorila prodavnicu u Beogradu, ponovo biti dostupna dobro dizajnirana roba po pristipačnim cenama.

U robnu kuću Ikea je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima će biti ponudjena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda.

Robna kuća u Bubanj potoku, na južnom ulazu u Beograd, prostire se na 35.000 kvadrata, a kupcima će biti na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran sa 500 mesta, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 časa, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beogradjanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta.

Izgradnju robne kuće u Srbiji, koja štedi energiju i druge prirodne resurse, počela je u aprilu prošle godine.

Srbija je 49. zemlja u kojoj Ikea, koja upošljava blizu 180.000 ljudi širom sveta, počinje da radi.

Predsednik Srbije izjavio je danas da će se uskoro povećati broj domaćih kompanija koji će postati dobavljači za švedskog proizvodjača nameštaja i pokućstva za domaćinstva Ikea.

„Još ništa ne smem da otkrivam, ali očekujem da će to biti još više i mnogo bolje u kratkom vremenskom periodu. Za šest meseci ćemo da razgovaramo i videćete da gradjani Srbije mogu da proizvode mnogo više za Ikeu na globalnom nivou nego što je to bio slučaj do danas“, kazao je Vučić uoči otvaranja prve robne kuće Ikea u Srbije.

On je podseto da su oklagija i daska za sečenje mesa za sada jedni proizvodi iz Srbije koji se nalaze u Ikei, što, kako je naveo, govori koliko smo sami krivi što u prošlosti nismo bili uspešnij.

Vučić je istakao da „dolazak Ikee znači da je Srbija sada na mapi 49 pristojnih i uredjenih zemalja, posle 25 godina pokušaja“.

„To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina“, rekao je predsednik Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike