najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dani šljive od 19. do 21. jula u Blacu

Turistička manifestacija “Dani šljive” biće održana od 19. do 21. jula u Blacu i predstaviće Toplički okrug i raznovrsne ponude šljive i drugih poljoprivrednih proizvoda, najavljeno je danas.

“Značaj manifestacije je da se prepozna potencijal te sredine i njene šire okoline kao i stvaranje uslova za bolji plasman voća i drugih proizvoda na domaćem tržištu”, rekao je na konferenciji za novinare državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Zamenik predsednika opštine Blace Ivan Burgić je kazao da se prvi put promocija manifestacije “Dani šljive” održava u Stalnoj konferenciji gradova i opština, što daje veliki značaj manifestaciji koja se održava 14. put.

“Opština Blace je u naglom usponu, zahvaljujući mladim koji su se opredelili da ostanu u svom rodnom kraju i budućnost vide u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi šljiva”, rekao je Burgić.

Direktor Sportsko turističkog trgovinskog centra Blace Zvonko Todorović je kazao da se očekuje da otvaranju “Dana šljive” prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je najavio da će u festivalskom delu te anifestacije biti takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela, degustacije proizvoda od šljive i koncerti Dejana Matića, Zdravka Čolića i benda Atomsko sklonište.

Organizatori manifestacije su danas potpisali ugovore sa sponzorima i sa Fondacijom Ana i Vlade Divac koja je pokrenula projekat kako bi pomogla rešavanju problema mladih poljoprivrednika.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike