najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dani višnje u Prokuplju

Privredno-turistička manifestacija Dani višnje i Sabor višnjara održaće se 24. i 25. juna u Prokuplju i Velikoj Plani.

Predsednik Opštine Prokuplje i predsednik Organizacionog odbora Miroljub Paunović kazao je agenciji Beta da će ovogodišnja manifestacija biti mnogo sadržajnija nego ranijih godina jer “želimo da animiramo javnost i pošaljemo jasnu poruku da je toplička regija lider u proizvodnji i kvatetu oblačinske višnje”.

On je naglasio da će se tokom manifestacije održati naučni skup na kojem će profesori Visoke poljoprivredne škole iz Prokuplja održati predavanja o zaštiti voćnjaka od štetočine “žilogriz”, i o uvodjenju i primeni savremenih agrotehničkih mera da bi se obezbedila kvalitetna i bezbedna proizvodnja voća po standardima inostranog tržišta.

Tokom dva dana manifestacij na poljoprivrednom sajmu će biti izloženi proizvodi od višanja, med, vino, proizvodi domaće radinosti, a biće priredjena i izložba najsavremenijih mašina i alata za voćarsku proizvodnju.

Drugog dana manifestacije u selu Velika Plana nadomak Prokuplja održaće se 11. Sabor višnjara na kojem će se dodeliti nagrade najboljim proizvodajčima višanja i izabrati “Mis višnje 2016”.

Manifestaciju prati kulturno umetnički program.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike