U trendu

Dejvid Petreus sutra s Vučićem

Predsednik američkog investicionog fonda KKR, Dejvid Petreus izjavio je danas na u Sarajevu na Biznis forumu (SBF) da će se sutra, i petak, sastati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Sutra ću videti premijera Srbije koji je ponovo izabran, i koji je preuzeo obavezu da krene putem ka EU. Verujemo da je to put koji će ove zemlje pokrenuti da preduzmu odgovarajuće reforme. Ako se to nastavi, investiraćemo još više“, rekao je Petreus.

On je ukazao da su investitorima potrebni doslednost i transparentnost.

„Sjajno je što sam ponovo ovde, u BiH, gde sam dolazio kao vojnik kada je to bilo potrebno BiH. Danas sam tu kao partner firme koja je investirala milijardu i po u telekomunikacije u bivšoj Jugoslaviji. Ovde (u BIH) imamo investiciju od oko 150 miliona dolara“, kazao je Petreus.

Govoreći o odnosima Rusije i Zapada, Petreus je ocenio da „tenzije te vrste mogu uticati i na investicionu klimu i priliv investicija“.

Na pitanje šta je fond KKR privuklo da investira na Balkanu, on je rekao da je firma Telemah preuzela 14 manjih firmi koje se postepeno spajaju i stvaraju dobit.

„Naše usluge uživa više od pola miliona gradjana i mi smo impresionirani. Mislim da postoje firme koje postavljaju pitanja da li ima doslednostu i konzistentnosti da bi se napravila investicija, zbog izazova koje su prisutni u zemljama bivše Jugoslavije“, dodao je Petreus, dodavši da o doslednosti govori u kontekstu strukture vlasti.

Petreus je pešadijski general, bivši direktor CIA i nekada visoki zvaničnik Pentagona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar