U trendu

Delegacija Srbije na godišnjoj skupštini MMF-a

Delegacija Srbije koju predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković prisustvovaće redovnoj godišnjoj skupštini Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i grupacije Svetske banke, koja će biti održana od 9. do 11. oktobra u Limi, saopštila je danas NBS.

U delegaciji Srbije koja će boraviti u Peruu su i predstavnici Ministarstva finansija i saradnici guvernera NBS, koja je i guverner Srbije u MMF-u.

Na godišnjoj skupštine MMF-a i Svetske banke predstavnici centralnih banaka i ministarstava finansija, zajedno sa predstavnicima privatnog sektora i stručnjacima, razmatraće izglede globalne privrede, finansijska tržišta u svetu, kao i perspektive razvoja, navodi se u saopštenju.

Delegacija Srbije razgovaraće sa predstavnicima MMF-a o tekućim i očekivanim makroekonomskim kretanjima, odnosno sprovođenju ekonomskog programa Srbije podržanog aktuelnim stend-baj aranžmanom sa tom finansijskom institucijom.

Na sastancima sa predstavnicima grupacije Svetske banke teme će biti sprovođenje novog programa saradnje pod nazivom „Okvirna strategija partnerstva sa Republikom Srbijom, za period 2016 – 2020“.

Kako je istakla NBS, skup u Limi je prilika za bilateralne susrete delegacije Srbije s rukovodiocima finansijskih institucija i korporacija, investitorima i drugim zainteresovanim partnerima kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Srbiju, ekonomski potencijali i reforme pokrenute u cilju privlačenja stranih direktnih investicija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.