U trendu

Delta dala 18 miliona dinara za unapredjenje poljoprivredne proizvodnje

Kompanija Delta holding dodelila je danas pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapredjenje poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost pojedinačne pomoći je od 240.000 do 1,8 miliona dinara i 6.569 direktnih i indirektnih korisnika biće podržano kroz tu pomoć.

Na ovogodišnjem javnom konkursu u okviru projekta „Zasad za budućnost“, koji je pokrenula Delta fondacija početkom prošle godine kako bi pomogla socijalno ugroženom stanovništvu kroz unapredjenje poljoprivredne proizvodnje, učestvovao je veliki broj udruženja koja posluju po principu socijalnog preduzeća.

Kako je na dodeli pomoći kazao predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković, 11 odabranih inicijativa na konkursu dobiće osim finansijske podrške i stručnu pomoć kompanije Delta agrar, kao i mogućnost otkupa proizvedenih poljoprivrednih kultura i stoke.

„Pored novca, mi želimo da pružimo i stručnu pomoć i znanje. Naša kompanija daje izuzetno veliki značaj društveno odgovornom poslovanju i samo u prošloj godini u razvoj društvene zajednice uložili smo 1,15 miliona evra i organizovali skoro 300 akcija i pomogli više od 4.500 ljudi“, kazao je on.

Misković je dodao da je Delta agrar vodeća kompanija u poljoprivredi u Srbiji i regionu i da je to postignuto velikim i stalnim investicijama koje omogućavaju da se najbolja svetska tehnologija primenjuje u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.