najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Devenport: EU očekuje odgovore srpskih vlasti o Železari

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Evropska komisija vodi razgovore sa Srbijom o planovima za prodaju Železare Smederevo i da sada očekuje neke odgovore od srpskih vlasti. 

On je novinarima posle radnog ručka u organizaciji Američke privredne komore rekao da su u Briselu pre dva dana održani razgovori o Železari.

“Mislim da je delegacija Srbije predstavila svoje planove za Železaru i da su predstavnici Evropske komisije postavili neka pitanja u vezi sa tim planom”, rekao je Devenport.

Na pitanje kako Evropska komisija gleda na korišćenje državne pomoći, i da li njen stav može da utiče na sklapanje ugovora o Železari, Devenport je rekao da se od srpskih vlasti očekuju neki “konkretni odgovori”

“U pitanju jeste državna pomoć i mislim da ćemo imati još kontakata, ne znam tačno kada”, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Vlada Srbije je 5. aprila prihvatila ponudu kineske firme Hestil za kupovinu Železare za 46 miliona evra, a potpisivanje ugovora se očekuje u ponedeljak, 18. aprila, ako se EU saglasi s tom transakcijom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike