U trendu

Devtek u NTP primer saradnje privrede i akademske zajednice

ČAČAK – Kompanija Devteć Group (Devtek) organizovala je danas prezentaciju u Naučno-tehnološkom parku u Čačku, sa ciljem predstavljanja svoje kompanije i pronalaženjem potencijalnih saradnika iz oblasti inženjerstva informacionih tehnologija.

U skladu sa aktuelnim širenjem poslovanja, ova firma sa sedištem u Novom Sadu, planira da zaposli 100 inženjera, koji će imati priliku da rade na projektima u 25 zemalja.

Talent menadžment partner u Devtek kompaniji, Milica Paskulov, istakla je za Tanjug da su ovakvi poslovi prilika za mlade ljude iz Srbije da iz svojih gradova rade za čitav svet.

„Svi ljudi su dobro došli da nam se pridruže i mogu da ostanu u svojim gradovima, dakle radimo na daljinu. Ono čime se bavimo su klaud (cloud) tehnologije, integracija i migracija klauda i danas smo ovde da upoznamo mlade i perspektivne ljude i da vidimo da li imamo neke šanse za zajedničku saradnju. Klijenti su nam uglavnom iz inostranstva, tako da je to prilika za mlade ljude da iz Srbije rade svuda u svetu i sa različitim klijentima”, rekla je Paskulov.

Predstavnici kompanije Devtek su obišli i Fakultet tehničkih nauka u Čačku, gde su se upoznali sa obrazovnim sistemom i studentima fakulteta.

Predstavljanje je organizovano u saradnji sa Naučno tehnološkim parkom (NTP) u Čačku u okviru aktivnosti Start up centra ove ustanove.

V.D. direktora NTP-a Mirko Pešić naglasio je značaj saradnje privrede i akademske zajednice, kako bi se mladima pružila šansa za poslovni razvoj.

„Neko ko radi u tako velikoj kompaniji, radi na ozbiljnim i velikim projektima, može da stekne znanje i iskustvo koje je neophodno za razvoj sopstvenog start ap-a u budućnosti, tako da je ta povezanost između akademske zajednice i ovakvih kompanija značajna i danas se dešava ovde, u okviru Naučno tehnološkog parka”, kazao je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.