U trendu

Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju 18. i 19. aprila

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana biće održan 18. i 19. aprila u Skoplju, najavilo je danas Veće za regionalnu saradnju, jedan od organizatora skupa.

Očekuje se ušešće premijera i ministara zaduženih za digitalnu agendu u zemljama Zapadnog Balkana, učesnika Berlinskog procesa iz Evropske unije, predstavnika Evropske komisije, informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, kao i stručnjaka za tu oblast.

Planirane su panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unapredenja digitalnih veština, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija.

Na izložbi Digital EXPO preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i drugih zemalja predstaviće svoje inovativne proizvode i usluge, a imaće priliku i da se povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike