U trendu

Dilojt: Kina će imati vodeće telekomunikacione mreže u svetu

BEOGRAD – Kina će u 2019. godini imati vodeće telekomunikacione mreže u svetu, a njena komunikaciona infrastruktura će postaviti temelj za najmanje tri značajne nove industrije, od kojih svaka može generisati desetine milijardi dolara prihoda godišnje do 2023. godine, predviđa revizorska kuća „Dilojt“.

Kina proširuje i tehnološke sposobnosti, pri čemu će samo prihodi za poluprovodnike proizvedene u Kini porasti za 25 odsto do 120 milijardi dolara, čime će se Kina učvrstiti kao globalno značajan igrač u proizvodnji i razvoju veštačke inteligencije, navodi se u 18. „Dilojtovom“ istraživanju „Trendovi u oblasti tehnologija, medija i telekomunikacija“.

„Ova godina će biti definisana načinom na koji nove tehnologije preoblikuju naš život i rad“, izjavio je direktor „Dilojta“ u Sektoru za upravljanje rizicima Aleksandar Andrejin, dodajući da je pristupačnost naprednim tehnologijama u značajnom porastu.

Kompanije će u 2019. godini, prema predviđanjima, dodatno ubrzati korišćenje softvera i usluga na bazi veštačke inteligencije zasnovane na „cloud“ tehnologiji, a očekuje se i postepeno uvođenje pete generacije (5G) mreža, što će obezbediti brže veze za korisnike i kompanije, i otvoriti nove prilike za zaradu za telekomunikacione kompanije.

Vrednost industrije pametnih zvučnika će dostići sedam milijardi dolara u 2019. godini, zahvaljujući čemu će postati kategorija povezanih uređaja sa najbržim rastom.

Među ostalim predviđanjima „Dilojta“ su da će se 60 odsto muškaraca u Severnoj Americi, starosne dobi od 18 do 34 godine, koji gledaju sport na TV-u, takođe kladiti na sport, zatim da će doći do prodora 3D štampe, porasta tržišta severnoameričkog eSporta, dok će radio zadržati svoj značaj.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike