U trendu

Direktor Gaspromnjefta razgovarao sa Vučićem i Nikolićem

Generalni direktor ruskog Gaspromnjefta Aleksandar Djukov razgovarao je danas odvojeno s premijerom i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem o energetici.

Djukov je, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, pohvalio dobar poslovni ambijent u Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Na sastanku Djukova sa Vučićem je razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Srbije, posebno preduzeća MSK iz Kikinde i Petrohemija u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija Gaspromnjeft može da pruži u snabdevanju sirovinama.

Razgovarali su i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže Naftne industrije Srbije (NIS) čiji je suvlasnik Graspromnjeft.

Djukov je sa predsednikom Srbije razgovarao o mogućnostima novih ulaganja kompanije Gaspromnjeft u privredu Srbije.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investicija u NIS pokazala kao veoma uspešna, pa je od preduzeća koje je bilo u gubicimapostao privredni gigant koji značajno doprinosi budžetu Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Djukov je zahvalio Nikoliću na podršci i pomoći koju je pružao NIS-u i najavio da će ta kompanija nastaviti da ulaže u istraživanje i eksploataciju, kao i u razvoj maloprodajne mreže.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.