U trendu

Direktor Pošte Srbije razgovarao sa predstavnicima sindikata koji su protestovali

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đprđević danas je razgovarao sa predstavnicima reprezentativnog sindikata „Radnik“ i sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost” Goranom Stefanovićem i Snežanom Marković povodom protesta u pojedinim poštama u Novom Sadu.

Đorđević je rekao da su već preduzete određene mere i da će koordinatori u narednom periodu obaviti razgovore sa svim zaposlenima u jedinicama za koje su nadležni.

On je kazao da je za sutra zakazan sastanak sa dostavljačima u Beogradu, a u petak sa dostavljačima u Novom Sadu, na kojem će se razgovarati o zahtevima iznetim na protestu.

„Odluku Vlade Srbije povodom isplate zarade iz dobiti očekujemo već nakon naredne sednice zakazane za četvrtak, 26. oktobar, a isplata će, u skladu sa našim dogovorom sa sindikatima, biti realizovana odmah nakon toga. U okviru reorganizacije zaposlene očekuje osetno povećanje zarade, a u međuvremenu očekujemo i instrukciju Vlade Srbije kada je u pitanju povećanje zarade koje je planirano od prvog januara“, rekao je Đorđević.

Dogovoreno je i da stupanjem na snagu pravilnika o nagrađivanju, poštari, dostavljači i šalterski radnici budu nagrađeni u skladu sa angažovanjem.

„Кad su u pitanju poštari, pravilnik o nagrađivanju će biti primenjen već nakon isporuke PIO kartica, a nagrađivanje dostavljača po učinku tema je predstojećih sastanaka zakazanih za ovu nedelju. Prijem zaposlenih u stalni radni odnos nastaviće se u skladu sa sadašnjom dinamikom, nakon isteka dve godine radnog angažovanja“, rekao je Đorđević.

Istakao je da nema promene u politici Pošte Srbije da će se nastojati da i u narednom periodu, u saradnji menažmenta i zaposlenih, budu postignuti dobri rezultati u poslovanju.

Podsetio je da je ostvarena neto dobit za devet meseci ove godine od 2,8 milijardi dinara, od čega samo poslovna dobit iznosi 2,2 milijarde dinara, što je dobra osnova da Pošta Srbije i ove godine uspešno ostvari sve zacrtane ciljeve.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар