U trendu

Direktor Pošte Srbije sa kineskom ambasadorkom Čen Bo o isporuci pošiljki

Vršilac dužnosti direktora „Pošta Srbije“ Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo o otpočinjanju pregovora javnih poštanskih operatora Srbije i Kine, s ciljem obezbedjivanja neometane i stabilne isporuke pošiljaka kupcima u Srbiji generisanih internet trgovinom, na platformama kineskih prodavaca.

Djordjević i Čen Bo su se složili da je, zbog razvoja elektronske trgovine, povećanja broja pošiljaka u poštanskim tokovima, nakon popuštanja globalnih pandemijskih mera, kao i pojačanh zahteva korisnika da im kupljena roba bude isporučena u što kraćim rokovima, neophodno da Pošta Srbije i Kineska pošta zajednički odgovore uspostavljanjem direktne saradnje.

„Obezbediti stabilnu isporuku pošiljaka iz medjunarodnog saobraćaja, olakšati puteve transporta i ispuniti zahteve kupaca za što kraćim rokovima isporuke pošiljaka iz medjunarodnog saobraćaja i iz Kine, zajednički je zadatak naših čvrsto povezanih i prijateljskih zemalja, čija trgovinska razmena sve više raste“, rekao je Djordjević.

Dodao je da su novi načini i novi putevi dostave, kao i povećanje logističkih kapaciteta za prijem robe, generisane internet trgovinom, savremene potrebe na koje će „Pošta Srbije“ adekvatno odgovoriti uz pomoć Kineske pošte, jednog od svetskih lidera u transportu, logistici i poštanskom saobraćaju.

„Za realizaciju ovih ciljeva planiramo nove investicije i nabavku najsavremenije opreme“, rekao je Djordjević.

U saopštenju se ističe da se očekuje da će uvodjenjem direktne avio linije za Peking, problemi u tokovima internet trgovine biti otklonjeni, a put pošiljki znatno jeftiniji i brži.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar