U trendu

Direktorka Svetske banke pohvalila reforme srpske Vlade

Direktorka za strateška i operativna pitanja Svetske banke Marijam Šerman danas je, u razgovoru sa mandatarom Aleksandrom Vučićem pohvalila reforme Vlade Srbije, „pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije“.

Šerman je pozitivno ocenila i pravac razvoja u kojem ide Srbija, dok je Vučić istakao „da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske  procese“.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije „i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću“, saopštila je, posle sastanka, Kancelarija Vlade Srbije za sardnju s medjima

Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bor i Resavice, „u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima“.

Vučić i Šerman razgovarili su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu „za sprovodjenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu“, koji će biti održan početkom jula.

Na sastanku, kome je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Golsdtin, Šerman je najavila dolazak predsednika Svetske banke Džima Kima u Beograd u drugoj polovini septembra.

Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom posete, biće „jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapredjenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa Fondacijom Novaka Đokovića“.

Vučić se zahvalio sagovornicama na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovodjenja reformi u Srbiji i istakao „da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske  procese“, navodi se u saopštenju.

 

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar