U trendu

Direktorka u Svetskoj banci poručila ministarki Mihajlović: 'Impresionirana sam vašim radom'

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je danas saopštilo da je ministarki i potpredsednici Vlade Srbije, Zorani Mihajlović, nova menadžerka za transport za Evropu u Svetskoj banci, Karla Gonzalez Karvahal, u pismu poručila da je „impresionirana njenim radom“.

Ta ocena se odnosi na „realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, rešavanje teških pitanja u procesu reformi u transportnom sektoru, kao i na aktivnosti na jačanju rodne ravnopravnosti u oblasti transporta“, piše u saopštenju.

„Vaš odlučni i fokusirani pristup dao je impresivne rezultate u implementaciji reforme železnice, na završetku izgradnje deonica auto-puta na Koridoru 10 koje je finansirala Svetska banka, kao i u aktivnostima preduzetim u vezi s realizacijom Projekta rehabilitacije puteva i unapređenju bezbednosti saobraćaja“, prenosi Ministarstvo iz pisma Gonzalez Karvahal koja je od 10. do 12. oktobra predvodila posetu delegacije Svetske banke Srbiji.

Ta zvaničnica Svetske banke u pismu „pozdravlja napore Ministarstva da nastavi sa reformama i unapređenjima efikasnosti u sektoru transporta“.

Gonzalez Karvahal je navela da je Svetska banka „otvorena za nastavak podrške u konsolidaciji reforme železnice, sprovođenju sveobuhvatne reforme putnog sektora, podizanju kapaciteta lokalnih samouprava da planiraju, pripremaju i sprovode investicije u oblasti infrastrukture, uključivanju rodne dimenzije u Nacionalnu transportnu strategiju, kao i uvažavanju klimatskih zahteva u upravljanje transportnom infrastrukturom“ u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.