U trendu

Direktoru PIK Bečej uručena nagrada opštine

Generalnom direktoru kompanije Poljoprivredno-industrijskog kombinata (PIK) Bečej Petru Pješčiću danas je uručena godišnja nagrada opštine Bečej za društveno odgovorno angažovanje, rad i zalaganje za bolje uslove rada u lokalnoj samoupravi.

Pješčić je na čelu PIK Bečej od kraja 2015. godine, a to preduzeće koje ima 700 radnika posluje u sastavu MK grupe.

„PIK Bečej predstavlja značajan stub i oslonac razvoja opštine Bečej, a ostale kompanije članice MK grupe aktivno pomažu lokalnu zajednicu u svih 70 opština u Srbiji u kojima posluju“, rekao je Pješčić primajući nagradu koja je se dodeljuje povodom Dana opštine Bečej.

Zahvalio je zaposlenima u PIK Bečej koji su prepoznali priliku da doprinose razvoju lokalne sredine.

Dodao je da PIK Bečej za poreze i doprinose na godišnjem nivou izdvaja blizu 3,5 miliona evra, dok MK grupa sa kompanijama članicama izdvaja oko 109 miliona evra.

MK grupa je, prema njegovim rečima, u poslednjih pet godina realizovala oko 500 društveno odgovornih akcija čija je vrednost 3,5 miliona evra.

PIK Bečej je pomogao veliki broj kulturnih i sportskih manifestacija u Bečeju, a doniraće magnetnu rezonancu Dečjoj klinici u Novom Sadu.

„Ova nagrada će nam svakako biti podstrek da budemo još bolji i produktivniji“, rekao je Pješčić.

Kompanija MK grupa je preuzela PIK Bečej 2015. godine i od tada je uložila više od 10 miliona evra u modernizaciju poslovnih procesa.

PIK Bečej se bavi proizvodnjom hrane i značajan je izvoznik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar