U trendu

Đokić: Alternativni vid prevoza mora da dođe na dnevni red

BEOGRAD – Predsednik novoosnovanog taksi udruženja „Novi taksi – moj taksi“, Milorad Đokić, izjavio je danas da alternativni vid prevoza mora da dođe na dnevni red kroz izmene i dopune zakona koje će ga dozvoliti.

Đokić, koji je taksista više od 20 godina, ocenio je u gostovanju na TV Happy da je višenedeljni taksi štrajk zapravo politički štrajk, koji je maltretirao i taksiste i građane. On je naveo da su Aleksandar Bjelić, predstavnik Saveza taksi udruženja Srbije „Satus“, i „politika koja se vodila oko njega doveli do toga da mnogi taksisti budu dužnici danas, a Bjelić danas pokušava novim zakonom da im uzme pravo na rad i pravo da prehrane svoje porodice“.

„Oni sebe doživljavaju kao da su vlasnici i nas i naših vozila i da su neprikosnoveni. Monopol nikome nije doneo dobro“, rekao je Đokić, prema saopštenju Udruženja „CarGo“.

Takođe je naveo da, kao čovek koji je ušao u reprogram i vratio svoj dug, iznova poziva predsednika Srbije Aleksanda Vučića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da se sastanu i sa drugim taksistima, da čuju više o poreskim dugovanjima i drugim problemima.

„CarGo je kompanija koja uvodi novu tehnologiju i koja je neustavnim članovima Zakona o prevozu putnika sprečena da sa novom tehnologijom vrši prevoz putnika. Taj Zakon su predložili sindikat Nezavisnost i Bjelić“, dodao je.

Kada je reč o saradnji Udruženja „Novi taksi“ sa kompanijom „CarGo“, Đokić je objasnio da je razlog te saradnje „postojanje taksi kartela“, napominjući da će „CarGo“
napraviti aplikaciju za „Novi taksi“.

Naglasio je da ne očekuje da mu neko preti, ali da se taksisti već javljaju i da će u novom taksi udruženju biti, kako je rekao, više od 300 časnih i poštenih taksista.

„Čekamo gradski sekretarijat za saobraćaj da nam dozvoli taksi tablu i počinjemo. Očekujemo da će u narednih mesec dana građani Beograda moći da koriste aplikaciju ‘Novog taksija’. Zagrantovana neto zarada za taksiste je 150 hiljada dinara, što je ključna razlika od svih ostalih udruženja. Videćete poboljšanje uslova rada za svakog kolegu koji bude radio u ‘Novom taksiju’“, rekao je Đokić, navodi se u saopštenju Udruženja „CarGo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.