U trendu

ĐOR sa šampionkom Arunović u akciji ozelenjavanja parka „Ušće“

BEOGRAD – U beogradskom parku „Ušće“ danas je nastavljeno sa akcijom urbanog ozelenjavanja koju sprovodi kompanija ĐOR osuguranje, a projekat je realizovan uz podršku grada, dok je sadnice simbolično posadila svetska i evropska šampionka u streljaštvu Zorana Arunović.

Beograd je sedmi po redu od deset gradova u kojima će biti realizovana akcija sadnje stabala nakon sprovedene akcije ĐOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“, kažu iz ĐOR-a.

Predsednik Izvršnog odbora ĐOR osiguranja Frančesko Maši rekao je da je akciju sadnje drveća ĐOR pokrenuo prošle godine, te da je ona kasnije dodatno razvijana kako bi se tokom čitave godine obezbedilo gradovima u Srbiji na stotine stabala za buduće generacije.

„Potpuno smo svesni da industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi u borbi protiv klimatskih promena. Posebno sam ponosan što predstavljam ĐOR i našu Grupu Unipol jer smo snažno posvećeni zaštiti životne sredine, smanjenju emisije štetnih gasova i borbi protiv klimatskih promena, što je jedan od pet ciljeva UN agende za 2030. godinu integrisane u strategiju naše grupe“, rekao je Maši.

On je istakao da je strateški plan za 2022. do 2024. godine pod nazivom „Otvaranje novih puteva“, u kome su postavili veoma ambiciozne ciljeve, pojačao želju Unipola i ĐOR-a da doprinesu ciljevima održivog razvoja koristeći sredstva grupe i oblasti njene delatnosti kako bi stvorili nove prilike i suočili se sa novim izazovima.

„Sa nama je danas i gospođa Arunović koja se nedavno izborila za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, u kome je, kada su u pitanju klimatske promene, potpisan Pariski sporazum 2015. godine koji je Srbija ratifikovala 2017. godine sa akcionim planom za održavanje rasta prosečne globalne temperature na 1,5 stepeni celuzijusa“, kaže Maši.

On smatra da je Zapadni Balkan deo Evrope „koji je najviše pogođen uticajem klimatskim promena“, te da čak i najmanja akcija može da napravi razliku, a da su klimatske promene bitno pitanje jer utiče na živote svih ljudi.

Arunović, koja je i deo Olimpijskog tima Srbije, posebno je istakla značaj podizanja svesti o potrebi još pažljivijeg odnosa prema životnoj sredini.

„Srećna sam što sam uključena u ovaj projekat i uvek ću se odazvati ovakvim akcijama, jer održivi razvoj treba svima nama da bude u vrhu prioriteta. Ponosna sam što je Beograd jedan od 10 gradova u kojima ĐOR sprovodi ovu akciju, a posebno mi je drago što moji sugrađani podržavaju akcije ove vrste“, rekla je Arunović.

Kompanija ĐOR prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje, i prepoznaje sportiste kao prave uzore, a to pokazuju i primerom što u svojim redovima imaju osvajača zlatne olimpijske medalje veslača Zorana Pančića, dodala je Arunović.

„Nadam se da će u budućnosti biti još akcija ove vrste, te da će se njima pridružiti i druge kompanije kako bi naš grad učinili još zelenijim i zdravijim za život i rad“, zaključila je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.