U trendu

Djordjević: Dogodine povećanje penzija ako budžet bude u suficitu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da će dogodine penzije biti povećane ako budžet bude u suficitu.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da će Vlada javno reći koliki je suficit i na koji način želi da ga podeli sa gradjanima.

„Morate da imate konkretne rezultate, da vidite u kom pravcu idete i da kasniji dogadjaji posle odluke da povećate penzije neće da odu u drugom smeru. Morate da imate jasne pokazatelje da će državni budžet završiti do kraja godine sigurno u suficitu i da možete da ga podelite“, rekao je Djordjević.

Komentarišući predloženi zakona o agencijskom zapošljavanju koji bi trebalo da se uskoro nadje pred poslanicima Dordjević je kazao da sindikalci i poslodavci imaju dijametralno suprotne zahteve, a da je država našla srednje rešenje.

„Mi sada nemamo nikakav zakon. Sad je dozvoljeno da imate agencije i možete da zaposlite sve preko agencije, a da nemate nijednog stalno zaposlenog radnika. Mi želimo da uvedemo neko pravilo i da ga se svi pridržavaju. Bolje je imati neko pravilo, nego nikakvo“, rekao je Djordjević.

On je kazao da veruje da će dijalogom doći do rešenja, jer država želi da zaštiti radnička prava, ali i da poslodavci imaju najbolje moguće uslove da privredjuju.

„Dogovorio sam se sa Unijom poslodavaca i dva reprezentativna sindikata da sednemo za sto i postignemo dogovor pre nego što zakon konačno ode u Skupštinu, verujem kao i do sada da ćemo u tome uspeti“, kazao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar