U trendu

Đorđević: Sa MMF-om o poreskim zakonima

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će sa predstavnicima Misije MMF-a tokom njihove posete Srbiji razgovarati o setu poreskih zakona i planiranju novih propisa koji su u nadležnosti tog ministarstva.

„U jednom trenutku i ja treba da se vidim s njima, danas će sa njima prvo razgovarari ministar finansija. Pričaćemo o setu zakona koji je sada u skupštini kad su u pitanju porezi, ali i onome što će biti u budućnosti, odnosno planiranju novog seta zakona koji su u nadležnosti Ministarstva za rad“, rekao je Đorđević novinarima nakon otvaranja direktorske i ekspertske konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope.

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije danas su počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda povodom prvog razmatranja rezultata novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike (PCI-Policy Coordination Instrument).

Misija MMF-a, koju predvodi DŽejms Rouf, boraviće u Beogradu od 24. septembra do 4. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.