U trendu

Djovaneti: Fintel energija u maju na Beogradskoj berzi, kao prva posle 78 godina

Kompanija „Fintel Energija“ planira da izadje na Beogradsku berzu u maju ove godine i tako postane prvi IPO (inicijalna javna ponuda akcija) u Srbiji posle 78 godina, izjavio je danas izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i Fintel Energija Ticiano Djovaneti (Tiziano Giovannetti).

„Kompanija koju predstavljam, Fintel Energia Group, a koju sam osnovao pre više od 20 godina, je od 2010. kao javno trgovinsko preduzeće listirana na Milanskoj berzi, koja je deo Londonske berze“, rekao je on na konferenciji povodom predstavljanja projekta „Izadji na berzu“.

Ta firma u Srbiji posluje više od 10 godina, preko domaće kompanije „Fintel Energija“, zavisnog društva koje je u vlasništvu „Grupe Fintel Energia“.

„Fintel Energija“ je, kako je rekao, „pionir u proizvodnji energije iz vetra u Srbiji“ jer je otvorila dva prva vetroparka i radi na trećem.

„Danas smo drugi najveći proizvodjač zelene energije u zemlji, posle EPS-a i lider na tržištu medju privatnim nezavisnim proizvodjačima struje“, rekao je on.

Dodao je da ta kompanija ima projekate u fazama od razvoja do izgradnje, snage od 400 megavata.

„Samo u toku poslednje tri godine investirali smo više od 150 miliona evra u Srbiji“, izjavio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.